Wypromuj swój produkt
W konkursie mogą wziąć udział zarówno firmy komercyjne, jak i podmioty czy organizacje zajmujące się wytwarzaniem żywności na mniejszą skalę, czyli: osoby fizyczne, koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, gospodarstwa agroturystyczne, gospodarstwa ekologiczne. – Konkurs jest skierowany do producentów żywności z województwa mazowieckiego. Nagrody trafiają do tych, którzy mają ciekawe przepisy i bardzo dobre produkty. Później najlepsze z nich są prezentowane i promowane podczas wielu wydarzeń czy na targach – tłumaczy Janina Ewa Orzełowska, członkini zarządu województwa.
Produkty można zgłaszać w ośmiu kategoriach: wyroby piekarnicze, cukiernicze, przetwory mięsne/produkty pochodzenia zwierzęcego, ryby i przetwory rybne, owoce, warzywa, przetwory owocowe i warzywne, produkty pochodzenia roślinnego, produkty mleczarskie, miody, a także napoje (alkoholowe i bezalkoholowe). Z kolei przedsiębiorcy będą rywalizować w kategoriach: wyroby pochodzenia roślinnego, wyroby pochodzenia zwierzęcego, napoje i inne.
WER