XVI Jesienny Jarmark od Pola do Stołu
Celem organizacji jarmarku jest aktywizacja mieszkańców wsi do podejmowania inicjatyw na rzecz rozwoju obszarów wiejskich poprzez poszukiwanie alternatywnych rozwiązań prowadzących do uruchomienia własnego biznesu, a tym samym poprawy warunków i jakości życia na wsi, oraz jej promocji jako atrakcyjnego miejsca do życia i rozwoju zawodowego. Uczestnikom konferencji zostanie przekazane kompendium wiedzy z zakresu sprzedaży żywności w gospodarstwie rolnym w ramach rolniczego handlu detalicznego. Jarmark jest również okazją do promowania dziedzictwa kulturowego mazowieckiej wsi, różnych form przedsiębiorczości wiejskiej, twórczości ludowej, gospodarstw rolnych wytwarzających żywność tradycyjną i ekologiczną. Fani tradycyjnej i ekologicznej żywności lub ogrodów na pewno zainteresuje kiermasz lokalnych wytwórców żywności oraz kwiatów, krzewów i starych odmian drzew owocowych.
LI