O tym, że dieta ma ogromny wpływ na sprawność naszego umysłu, oraz o tym, co jeść - by nakarmić swój mózg - mówiły młodzieży szkolnej panie z Poradni Dietetyczno-Żywieniowej Uniwersytetu w Siedlcach.
Wykład połączony z warsztatami został zaplanowany na 19 października w ramach XXV Festiwalu Nauki i Sztuki. Zajęcia pt. „Brain food - nakarm swój mózg” zorganizowały dietetyczki - Milena Kobylińska oraz Agnieszka Decyk. - Mózg, pomimo swojej małej masy względem ciała, potrzebuje bardzo dużo energii. Narząd ten odpowiada za zużycie aż ok. 20% całkowitego zapotrzebowania energetycznego. Jednym z najważniejszych czynników, które wpływają na pracę naszego mózgu jest bez wątpienia sposób odżywiania.
Wykład połączony z warsztatami został zaplanowany na 19 października w ramach XXV Festiwalu Nauki i Sztuki. Zajęcia pt. „Brain food - nakarm swój mózg” zorganizowały dietetyczki - Milena Kobylińska oraz Agnieszka Decyk. - Mózg, pomimo swojej małej masy względem ciała, potrzebuje bardzo dużo energii. Narząd ten odpowiada za zużycie aż ok. 20% całkowitego zapotrzebowania energetycznego. Jednym z najważniejszych czynników, które wpływają na pracę naszego mózgu jest bez wątpienia sposób odżywiania.