Więcej rurek, wafli i etatów
– Dzięki nim zwiększymy produkcję wafli, rurek i draży. Będziemy również produkować wyroby Adam Foods zgodnie z recepturami naszego hiszpańskiego właściciela. Zakładamy, że produkcja docelowo zwiększy się o kilka tysięcy ton ciastek rocznie. Nowe linie produkcyjne będą oddawane do użytku etapami. Pierwsze z nich ruszą już w trzecim kwartale 2024 r., a ostatnie prace powinny zakończyć się w pierwszym kwartale 2025 r. W związku z tym niezwłocznie potrzebujemy zwiększyć nasze zatrudnienie – informuje Jarosław Zawadzki, prezes firmy dr Gerard.
Radzyński zakład oferuje 60 etatów, a międzyrzecki – 200. – Poszukujemy operatorów maszyn cukierniczych, maszyn pakujących, czekoladowych, ciastowych, pracowników produkcji i pracowników liniowych – precyzuje prezes ciastkarskiego potentata, dodając, iż chętni nie muszą mieć dużego doświadczenia, ponieważ nowi pracownicy przejdą odpowiednie szkolenia. Powinni jednak posiadać umiejętność planowania i organizacji swojej pracy, podstawową wiedzę techniczną oraz książeczkę do celów sanitarno-epidemiologicznych. Mile widziane jest doświadczenie w pracy w produkcji spożywczej.
Firma zapewnia, że oferuje atrakcyjne wynagrodzenie z możliwością awansu. – Jesteśmy otwarci na współpracę ze szkołami zawodowymi. Umożliwiamy uczniom praktyki i staże. Zatrudniamy też obcokrajowców – zaznacza J. Zawadzki.
Zainteresowani pracą powinni przesłać swoje CV na adres: rekrutacja.miedzyrzec@drgerard.eu.